Logo

Vågsbygd

mobilknapp

Aktuelt

Publisert: 08.12.14

- Det betyr alt!

Å være stor er en utfordring på mange måter. Det å starte å trene er en av dem. Ikke fordi man ikke vil trene, men det er vanskelig å stå alene, og det er vanskelig og skulle være annerledes på et treningssenter.

Man er redd for blikkene, kommentarene og smilene. Det er klart at mye sitter i våre hoder. Vi tror nok flere snakker, og kommenterer enn det som er reellt, men jeg har fått mange sårende kommentarer, og mange blikk som har gjort så innmari vondt. Det har resultert i at besøkene på treningssenteret i perioder ikke har blitt så mange.

Når Spring, og Lene tok kontakt, og sa hun ønsket å lage egne grupper for overvektige, så ble jeg så utrolig glad! Endelig var det et treningssenter som ønsket å hjelpe oss overvektige. En ting er å si at alle er velkommen til å trene, en annen ting er å vise det. Endelig kunne vi trene i gruppe sammen med andre i akkurat samme situasjon. Det å stå sammen, det å trene sammen, motivere hverandre, og støtte hverandre på veien til ett lettere liv, det betyr alt.

Vi er blitt en utrolig flott gjeng som trener sammen i lukket gruppe tre ganger i uken. Vi har alle ulike kroppsformer, og ulik overvekt, men alle har samme målet, nemlig å trene oss til ett lettere liv. Her er både kvinner, og menn fra 20 årene, og opp til over 60 år.

Vi har tre faste treninger i uken: Mandager trener vi tabata fra kl. 20.30 – 21.25, tirsdager har vi yoga fra kl.20.00- 20.55, og torsdager har vi spinning fra kl. 18.00 – 18.55. Sammen med denne flotte treningsgjengen, og dyktige instruktører, så gleder vi oss til å gå på trening . Her er det ikke snakk om å skulke, for alle gleder seg til å treffe hverandre og til å  trene hardt. Her svetter vi, her gir vi alt, og her er smilet, latteren og gleden.

Overvekt er ett økende problem, og behovet for en slik treningsgruppe som Spring nå har startet, det er stort. Håpet er at gruppen skal vokse seg enda større, og at flere overvektige blir med oss og trener. Alle kjenner noen som sliter med vekten – jeg håper dere forteller om den flotte gruppen vår til dem.

Vi er alle så  stolte over at det på Spring sin timeplan står egne timer for overvektige – at ordet overvektig står i timeplanen betyr at flere der ute vet at det finnes treningstimer kun for dem.

Hjelp oss gjerne med å spre dette til venner og kjente – tilbudet er unikt, og der er mange der ute som vi vil ha med oss på trening, og vi ønsker at tilbudet er kommet for å bli!

Hilsen
Heidi Rosander Lund

 

Foto: Sander Heggheim - NRK