Logo

Vågsbygd

mobilknapp

Aktuelt

Publisert: 24.11.14

Husk Spring til Spring-løpet!

Spring til Spring-løpet handler om mer enn treningsglede, utholdenhet og fellesskap. Det handler også om å ta samfunnsansvar. Bli med 29. november!

- Dette mosjonsløpet er et løp med en dypere mening. Her kan gamle og unge, trente og utrente, bli med på et arrangement fullspekket av opplevelser og treningsglede. Samtidig kan de også utgjøre en forskjell for noen som virkelig trenger det, sier Stig Robertsen, primus motor bak Spring til Spring-løpet, som arrangeres i samarbeid med KIF Friidrett, Spring og Meny.

Start life support

Deler av påmeldingsavgiften skal nemlig gå til fotballklubben Starts humanitære satsing, Start Life Support, som jobber for vanskeligstilte både på hjemmebane og bortebane. Start Life Support samarbeider blant annet med Kirkens Bymisjon og Kreftforeningen i Vest-Agder, samt Strømmestiftelsen og Kaspar Strømme i utlandet. I Mbale i Uganda er det blant annet bygget et fotballanlegg for å gi gatebarna en ny start.

- Det er jo helt supert at folk kan løpe en tur og samtidig støtte vårt viktige, humanitære arbeid. Pengene kommer svært godt med og vil garantert glede mange, sier mediesjef i Start og daglig leder i Start Life Support, Roy Emanuelsen.

Stor fest

Mosjonsløpet Spring til Spring markerer at Spring og Meny etablerer seg på begge sider av Kristiansand, med et allerede eksisterende treningssenter i Vågsbygd, og et flunkende nytt i Randesund; Spring Rona. Lene Røstad lover fest tre dager til ende i forbindelse med åpningen øst for byen.

- Dette blir en stor happening i Randesund, hvor vi og Meny åpner dørene til et splitter nytt bydelssenter. På selve dagen for mosjonsløpet kommer det til å være en masse aktiviteter i målområdet, forteller hun.

Ulike bedrifter i Kristiansand vil konkurrere om å stille med flest mulig deltagere. Det vil også bli delt ut premie til bedriften som kan vise til best sammenlagt tid for tre av sine ansatte. Alle som gjennomfører løpet er dessuten med i trekningen av et ukesopphold for to i Mosvold Villas på eksotiske Sri Lanka.

Kjente navn

- Jeg oppfordrer folk til å holde av 29. november, og til å utfordre venner, familie-medlemmer og kolleger til å løpe for en god sak denne dagen. Hovedløypa i mosjonsløpet er cirka 13 kilometer lang og går altså fra Spring Vågsbygd til Spring Rona. Du kan også velge Spring-runda på seks kilometer om du vil. Hele tiden løper du på trygge gang- og sykkelstier, kanskje like bak, eller muligens foran, en profilert idrettsutøver, forteller Stig Robertsen.


Programmet for dagen finner du på www.springtilspring.no